Curtea de Apel București, potrivit incheierii (rejust) a formulat urmatoarea trimitere preliminara la Curtea de Justitie:
1. În interpretarea prevederilor art. 2 alin. 1 lit. c), art. 24 alin. 1 şi art. 25 lit. a) din Directiva 2006/112/CE, titularii de drepturi conexe realizează o prestare de servicii cu titlu oneros atunci când utilizatorul face comunicarea publică a operelor protejate în lipsa unei licenţe în acest sens?
2. Răspunsul la prima întrebare depinde de împrejurarea că, potrivit dreptului intern, titularul unui astfel de drept conex nu are posibilitatea de a se opune utilizărilor, având dreptul doar la remuneraţia unică echitabilă, sau de modul de calcul utilizat în determinarea sumelor cuvenite?
I.1. Instanta națională – CAB
I.2. Stadiul procesual – apel
I.3. Initiativa trimiterii – oficiu
II. Întrebarile preliminare publicate în JO
III. Incidente procedurale și pledoarii la Curtea de Justiție – nu
IV. Prezentarea Concluziilor Avocatului General – nu
V. Pronunțarea Curții de Justiție prin hotărârea preliminară sau ordonanță (motivată)
VI. Hotărârea pronunțată de catre instanța naționala după hotărârea preliminară
VII. Bibliografie
RoEULaw este un proiect realizat de Daniel-Mihail ȘANDRU, Dragoș-Alin CĂLIN și Constantin-Mihai BANU. RoEULaw – „interpretarea şi aplicarea dreptului Uniunii Europene de către instanţele din România” este un proiect științific în cadrul Centrului de Studii de Drept European (CSDE) al Institutului de Cercetari Juridice ”Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Romane în colaborare cu Asociatia Forumul Judecatorilor din Romania. Proiectul are susținerea JURIDICE.ro